se gb

Musiken i Dead Love

Från början så hade vi tänkt ha med en låt av John Fogerty. Men att få någon information om hur man skulle gå till väga för att gör rätt för sig, alltså betala licenskostnader för musiken, de var helt omöjligt att göra. Vi var i kontakt med "STIM" som skickade oss till "PRS for Music, London" som skickade oss till "BMI, New York". Efter några mail fram och tillbaka så var de stopp. De gick inte att få ett vettigt svar. Så de hela slutade med att vi skrev att dom kunde behålla sin låt och att de går snabbare att skriva sin egen. De är synd att de ska vara så svårt att gör rätt för sig.

Första låtarna vi fick tag i är gjorda av Chillihounds, ett lokalt rockband i Göteborg. Deras senaste skiva hade precis kommit ut och vi fick lov att använda två av deras låtar i filmen. Låtarna i filmen heter följande och finns med på deras skiva "Shake Your Skull"

Taking off
Skriven av: Stefan Johansson, Gabriel Aadland & Stefan Rasmusson
Framförd av: Chillihounds
Skivbolag: Transubstans

Heartbeater
Skriven av: Gabriel Aadland
Framförd av: Chillihounds
Skivbolag: Transubstans

Instrumentalmusik

Om musiken och ljudet i en film är bra så kan mycket av dålig bild förlåtas. Vi hade turen att hitta Ola Jansson, han jobbar som musiklärare och är otroligt bra på att göra filmmusik. Musiken är inspirerad av John Williams mästerverk. Till höger här på sidan så finns soundtracket att lyssna på.

Ballad

Filmens ballad är skriven av Fredrik Lindau och Ola Jansson, som även gjort efterbearbetningen. Ola har även skrivit musiken till låten. Sångerskan heter Karin Funk och är utbildat vid Teaterhögskolans musikalprogram i Göteborg. Hon har medverkat i Sweeney Todd på Värmlandsoperan, gjort rollen som Tjusiga dockan samt cover Mary Poppins i uppsättningen Mary Poppins på GöteborgsOperan 2008. Karin är en flitigt engagerad sångerska och har medverkat i flertalet showproduktioner för 2Entertain Norge. Karin har även medverkat i musikalen Chess på GöteborgsOperan där hon är ensemble och cover Florence. Hon är även minst lika aktuell som sångerskan av ballade "Dead Love". Man även se Karin på Scandic Rubinen då i julbords-showen "Svenska klassiker" Chess. Nedan kan ni se en liten film från inspelningen av balladen.